Toon linkermenu Ruilen en retourneren

Wanneer u uw bestelling heeft ontvangen en één of meerdere producten wilt retourneren, kunt u gebruikmaken van ons nieuwe retourproces. 

We hebben het RMA-nummer (Return Merchandise Authorization) vervangen door een retourformulier voor een soepelere afhandeling.

Retourneren

U ontvangt een retourformulier bij uw bestelling. Deze heeft u nodig om uw bestelling retour te verzenden.

Vul het retourformulier volledig in en verzend deze mee met uw bestelling. Zo zien wij bij ontvangst de reden van retour voor een zo snel mogelijke afhandeling.

Opmerking: U kunt geen artikelen meer ruilen, alleen retourneren.

U kunt het artikel alleen terugsturen als:

 • het artikel compleet en onbeschadigd is.
 • het in de - voor zover mogelijk - originele staat is en in de fabrieksverpakking zit.*

*Mocht er eventuele waardevermindering ontstaan omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen we je de waardevermindering doorberekenen
Let op; voor sommige artikelen geldt een waardevermindering van 100%.

Als u om wat voor reden dan ook geen gebruik kunt maken van het retourformulier, kunt u het Europees Modelformulier voor Herroeping gebruiken of ons op andere wijze ondubbelzinnig laten weten dat u wilt ontbinden. We raden echter aan om het retourformulier te gebruiken voor een snellere afhandeling. Als u geen retourformulier heeft ontvangen, kunt u contact met ons opnemen om een digitaal exemplaar te ontvangen.

Retour adres van Motorkleding Store:

Motorkleding Store Breda BV
t.a.v. herroeping
Spinveld 74
4815 HT BREDA

Veelgestelde vragen bij ruilen en retourneren

 • +Het product is niet naar verwachting, kan ik het retourneren?
  Ja, dat kan.

  Wanneer u online iets bij Motorkleding Store heeft besteld, dan heeft u iets op afstand gekocht. U heeft hierdoor recht op een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen na ontvangst kunt u aangeven dat u het product aan ons wenst te retourneren. Na deze melding heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen.

  Dit kan door het bijgeleverde retourformulier in te vullen en uw pakket op te sturen naar ons.

  Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding zal het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending door onze administratie aan u worden terugbetaald middels de betaalmethode die u ook heeft gebruikt bij uw bestelling. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of dat u heeft aangetoond dat ze zijn verzonden, al naar gelang welk tijdstip eerder valt.

  Als u om wat voor reden dan ook geen gebruik kunt maken van het retourformulier, kunt u het Europees Modelformulier voor Herroeping gebruiken of ons op andere wijze ondubbelzinnig laten weten dat u wilt ontbinden. We raden echter aan om het retourformulier te gebruiken voor een snellere afhandeling. Als u geen retourformulier heeft ontvangen, kunt u contact met ons opnemen om een digitaal exemplaar te ontvangen.

  LET OP!!
  Bij ingebruikname of beschadiging van het product kan er waardevermindering plaatsvinden die in mindering zal worden gebracht op het te crediteren aankoopbedrag.
 • +Krijg ik automatisch mijn geld terug als het artikel geretourneerd is?
  Ja, wanneer wij een retour pakket van u hebben ontvangen, wordt de creditnota afgerond. Binnen 14 dagen na ontbinding daarna wordt het bedrag naar u teruggestort op de rekening waarmee u betaald heeft.

  Wanneer u een order contant betaald heeft, gepind heeft of middels rembours betaald heeft, dan ontvangen wij graag een mail met daarin uw bankgegevens, zodat wij weten op welk rekeningnummer wij uw bedrag kunnen terugstorten.
 • +Wat zijn mijn verzendkosten als ik wil retourneren?
  Wanneer u een pakket terugstuurt, zijn de verzendkosten voor het retourpakket voor uw rekening.


 • +Wat houdt het herroepingsrecht in?
  U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

  Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen
  de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het Europees Modelformulier voor Herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

  Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

  Gevolgen van de herroeping
  Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.
  Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

  Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u
  heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
  U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het
  gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.