Toon linkermenu Ruilen en retourneren

Wanneer u uw bestelling heeft ontvangen en één of meerdere producten wenst te ruilen of retourneren, kunt u een RMA nummer aanvragen via de website. U vindt dit onder het kopje 'ruilen en retourneren' bij 'mijn bestelling'.

Via dit scherm kunt u aangeven welke artikelen u wenst te ruilen, en welke artikelen u hiervoor terug wilt ontvangen.

Vervolgens nemen wij uw aanvraag in behandeling en ontvangt u van ons een mail met daarin een RMA nummer en onze adresgegevens, waarmee u uw retourpakket naar ons terug kunt sturen.

Ruilen
Wanneer u deze artikelen terug heeft gestuurd, zullen wij zo spoedig mogelijk de gewenste artikelen kosteloos naar u versturen. U betaald dus zelf alléén de verzendkosten voor retourpakket.

Retourneren
Wilt u niet een ruilproduct ontvangen, dan maken wij binnen twee weken na het aanvragen van uw RMA (of ontbinding op een andere manier) alle gedane betaling naar u over. Onder alle gedane betalingen verstaan wij ook de verzendkosten indien u heeft gekozen voor de standaard verzendmethode. U betaald dus zelf alléén de verzendkosten voor uw retourpakket.

Wilt (of kunt) u geen gebruik maken van de retouroptie op onze website, dan kunt u gebruik maken van het
Europees Modelformulier voor Herroeping of ons op andere wijze ondubbelzinnig laten weten dat u wil ontbinden. Wij adviseren u echter om de retouraanvraag via 'mijn bestellingen' op deze website aan te vragen, voor een snellere afhandeling. Indien u dit doet ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging

Retour adres van Motorkleding Online BV:

Motorkleding Online BV
t.a.v. herroeping (of RMA-nummer)
Spinveld 74
4815 HT Breda.

Veelgestelde vragen bij ruilen en retourneren

 • +Hoe kan ik een besteld product omruilen?
  Wanneer u uw bestelling heeft ontvangen en één of meerdere producten wenst te ruilen, kunt u een RMA nummer aanvragen via de website. U vindt dit onder het kopje -ruilen en retourneren- bij -mijn bestelling-

  Via dit scherm kunt u aangeven welke artikelen u wenst te ruilen, en welke artikelen u hiervoor terug wilt ontvangen.

  Vervolgens nemen wij uw aanvraag in behandeling en ontvangt u van ons een mail met daarin een RMA nummer en onze adresgegevens, waarmee u de te ruilen artikelen naar ons terug kunt sturen.

  Wanneer wij deze artikelen van u hebben ontvangen, zullen wij zo spoedig mogelijk de gewenste artikelen kosteloos naar u versturen.

  Wanneer er een prijsverschil is tussen de artikelen, zal dit prijsverschil aan u worden gefactureerd of door ons worden gecrediteerd.

  Wilt, of kunt, u geen gebruik maken van de retouroptie op onze website, dan kunt u gebruik maken van het Europees Modelformulier voor Herroeping. Wij adviseren u echter om de retouraanvraag via -mijn bestellingen- op deze website aan te vragen, voor een snellere afhandeling.


 • +Het product is niet naar verwachting, kan ik het retourneren?
  Ja, dat kan.

  Wanneer u online iets bij Motorkleding Store heeft besteld, dan heeft u iets op afstand gekocht. U heeft hierdoor recht op een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen na ontvangst kunt u aangeven dat u het product aan ons wenst te retourneren. Na deze melding heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen.

  Dit kan door een RMA nummer aan te vragen via de website. U vindt dit onder het kopje 'ruilen en retourneren' bij 'mijn bestelling'.

  Via dit scherm kunt u aangeven welke artikelen u wenst te retourneren, en welke artikelen u hiervoor eventueel terug wilt ontvangen.

  U ontvangt vervolgens van ons een retournummer samen met onze adresgegevens. Met deze informatie kunt u het onbeschadigde (indien redelijkerwijs mogelijk) product retourneren.

  Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding zal het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending door onze administratie aan u worden terug betaald middels de betaalmethode die u ook heeft gebruikt bij uw bestelling. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of dat u heeft aangetoond dat ze zijn verzonden, al naar gelang welk tijdstip eerder valt.

  Wilt (of kunt) u geen gebruik maken van de retouroptie op onze website, dan kunt u gebruik maken van het Europees Modelformulier voor Herroeping. Wij adviseren u echter om de retouraanvraag via 'mijn bestellingen' op deze website aan te vragen, voor een snellere afhandeling.


  LET OP!!
  Bij ingebruikname of beschadiging van het product kan er waardevermindering plaatsvinden die in mindering zal worden gebracht op het te crediteren aankoopbedrag.
 • +Krijg ik automatisch mijn geld terug als het artikel geretourneerd is?
  Ja, wanneer wij een retour pakket van u hebben ontvangen, wordt de creditnota afgerond. Binnen 14 dagen na ontbinding daarna wordt het bedrag naar u teruggestort op de rekening waarmee u betaald heeft.

  Wanneer u een order via de achteraf betaalmethode van Klarna heeft betaald, dan wordt het bedrag teruggestort door Klarna.

  Wanneer u een order kontant betaald heeft, gepint heeft of middels rembours betaald heeft, dan ontvangen wij graag een mail met daarin uw bankgegevens, zodat wij weten op welk rekeningnummer wij uw bedrag kunnen terugstorten.
 • +Wat zijn mijn verzendkosten als ik wil ruilen of retourneren?
  Wanneer u een pakket terugstuurt, zijn de verzendkosten voor het retourpakket voor uw rekening.

  Wanneer u andere producten wenst te ontvangen sturen wij kosteloos de nieuwe artikelen weer naar u.


 • +Wat houdt het herroepingsrecht in?
  U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

  Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen
  de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het Europees Modelformulier voor Herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

  Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

  Gevolgen van de herroeping
  Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.
  Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

  Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u
  heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
  U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het
  gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.