Borst protectoren 28 producten

  • miniatuur weergave
  • lijst weergave

Motorrijden is een populaire hobby onder alle leeftijdsgroepen. Helaas zijn er ook veel ongelukken met motoren. Een belangrijk onderdeel van de motorbescherming is de borstbeschermer. Een goede borstbeschermer kan het verschil maken tussen leven en dood. Bij MotorkledingOutlet koop je hoogwaardige borstprotectie voor voordelige prijzen. Uitsluitend afkomstig van de beste merken uit de motorwereld.

Lees meer
Lees minder

Het doel van borstprotectie

Motorrijders die niet beschermd zijn door borstprotectie lopen het risico om ernstig letsel op te lopen bij een ongeluk. De borstbeschermer is bedoeld om de impact van een botsing op te vangen. Zo worden de inwendige organen beschermd. Een borstbeschermer is niet alleen bedoeld voor bescherming bij een ongeluk. Ook voor dagelijks gebruik is het dragen van een borstbeschermer aan te raden. Bijvoorbeeld als je vaak in het donker rijdt of in druk verkeer. Het geeft je een extra gevoel van veiligheid, waardoor je met meer comfort op de motor zit.

Bescherm jezelf bij een val- of glijpartij

Er zijn verschillende soorten borstprotectie te koop voor op de motor. Deze beschermen de rijder tegen letsel in het geval van een ongeluk. De meest populaire borstprotectoren zijn de klassieke leren jasjes met ingebouwde bescherming. Ze zijn echter ook verkrijgbaar in veel andere stijlen, zoals vesten, shirts en broeken. Een andere soort borstprotector is de harde kunststof protector die je over je onderkleding aandoet. Vaak kun je deze protectoren ook verbinden met rugprotectoren.

Hoe goed beschermt borstprotectie?

De bescherming die een borstbeschermer biedt, is afhankelijk van het materiaal waarvan hij is gemaakt. Sommige zijn gemaakt van zachte materialen die de impact van een botsing verminderen. Anderen zijn gemaakt van harder materiaal wat de rijder beschermt tegen scherpe voorwerpen. Borstprotectoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de rijder. Sommige zijn bedoeld voor kleinere rijders, terwijl andere groter zijn en geschikt zijn voor grotere mensen.

Borstprotectoren moeten correct worden aangetrokken om optimale bescherming te bieden. Ze moeten stevig genoeg zitten om de rijder tegen letsel te beschermen, maar niet zo strak dat ze ongemak veroorzaken.

Hoe onderhoud ik mijn borstprotector?

Om ervoor te zorgen dat je borstprotectie in optimale conditie blijft, is het belangrijk om hem regelmatig te onderhouden. Hier volgen enkele tips:

  1. Was de protector met lauwwarm water en een milde zeep. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuurpapier, omdat dit de beschermlaag van de protector kan aantasten.
  2. Laat de protector na het wassen goed drogen voordat je hem weer aandoet. Gebruik hiervoor geen föhn of andere warmtebronnen, want dit kan ook schade toebrengen aan de protector.
  3. Controleer regelmatig op slijtage en beschadigingen, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde van de protector. Als er scheurtjes of gaten in zitten, moet je hem vervangen door een nieuwe.

Ontdek ons assortiment online

Heb je verder nog vragen, of wil je liever de borstprotectie passen voordat je overgaat tot aankoop? Dan ben je natuurlijk altijd welkom op een van onze locaties bij jou in de buurt. In de winkel hebben wij alle protectoren aanwezig om te passen en ons kundige personeel helpt jou graag aan de ideale borstprotector!

Weet je het zeker?
ok
annuleren