Koelvesten 7 producten

 • miniatuur weergave
 • lijst weergave

Koelvesten op de motor zijn erg nuttig. Ze helpen je lichaamstemperatuur te reguleren en voorkomen dat je oververhit raakt tijdens het rijden. Koelvesten zijn ook ideaal voor ritten in warme weersomstandigheden, omdat ze ervoor zorgen dat je niet alleen koel blijft, maar ook droog. We hebben een aantal warme zomers gehad, en een koelvest is perfect om tijdens deze prachtige, maar ook erg warme dagen te dragen.

Lees meer
Lees minder
 • Hoofdkoeling voor onder de helm Verdamping koelt de iXS headcool tot 8 uur lang, afhankelijk van temperatuur...

  19,95 17,96
 • Polskoeling - Verdamping koelt de iXS-Wristcool tot 8 uur lang, afhankelijk van temperatuur en vochtigheid. - Antibacteriële afwerking Toepassing: -...

  29,95 26,96
 • Gratis verzending!

  Het Hybrid Cooling Vest is licht in gewicht en eenvoudig (opnieuw) te activeren. Het vest is geschikt...

  99,95
 • Gratis verzending!

  Lichaamskoeling - Door verdamping onder een gaasjack koelt het iXS-Bodycool Dry Vest tussen 8 uur en 3...

  179,95

Hoe werken koelvesten?

Koelvesten werken door het koelen van de bloedvaten in de huid. Dit vermindert de bloeddruk, hartslag en zorgt ervoor dat je lichaam minder warmte produceert. Koelvesten kunnen ook helpen bij het voorkomen van uitdroging door vochtverlies te beperken. Koelvesten bereiken dit resultaat door speciale technieken die ervoor zorgen dat het materiaal waarvan het vest gemaakt is water uit de lucht onttrekken. Je lichaamswarmte zorgt er vervolgens voor dat dit water weer verdampt. Dit proces levert een verkoeling van de huid op.

Het is dus eigenlijk net een extra laagje huid waaruit je kunt zweten zonder dat je lichaam hier moeite voor hoeft te doen! Dit helpt niet alleen om je koel te houden, maar zorgt er ook voor dat je zelf niet overmatig zweet in je motorpak. Hierdoor kun je immers uitdrogen.

Tip van ons

Ook kun je het vest vaak nog in de koelkast of zelfs de vriezer leggen. Het materiaal waarvan de vesten gemaakt zijn die hiervoor geschikt zijn behoudt hierna langer zijn koele temperatuur. Ideaal dus voor een heerlijk comfortabele rit op de heetste zomerdagen!

Uitstekende regulatie van je lichaamswarmte

We hebben koelvesten, koelende hoofdbanden en koelende polsbanden. Door verschillende koelende kledingstukken te combineren kun je een optimale comfortabele rijervaring maken voor jezelf, zelfs op de heetste dagen van de zomer. Koelvesten zorgen ervoor dat je minder snel vermoeid raakt, en je kunt er langer mee door blijven rijden. Ook als het buiten niet zo warm is, maar je toch wat extra ventilatie wilt, zijn koelvesten een goede keuze. Ze helpen bij het reguleren van lichaamswarmte en zorgen ervoor dat je minder snel transpireert. Koelvesten zijn gemaakt van ademend materiaal, waardoor ze erg comfortabel zitten en ook makkelijk te wassen zijn.

Hoe maak ik mijn koelvest schoon?

De meeste van onze koelvesten zijn uitgerust met antibacteriële technologie die ervoor zorgt dat je vest langdurig bruikbaar blijft. Zo ontstaan er geen nare luchtjes tijdens een rit die je comfort kunnen beïnvloeden. Om je koelvest en andere koelkleding zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk om altijd goed de wasinstructies te volgen die er bij de kleding zitten. Lees de instructies goed en volg deze altijd op, zo houd je de koelkleding het langst mooi!

Bekijk ons uitgebreide aanbod

Bekijk ons aanbod aan koelvesten en maak de keuze voor comfort. Een koelvest wordt steeds belangrijker met de warmere zomers die we in Nederland meemaken. Kies dus voor je comfort en schaf een koelend vest aan. Wil je eerst nog even wat professioneel advies inwinnen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze medewerkers. Zij kunnen je zowel vanuit professioneel oogpunt als op persoonlijk gebied voorzien van tips en advies over koelende kleding.

Weet je het zeker?
ok
annuleren