Motorhelmen 547 producten

Je hoofd is kostbaar en ook kwetsbaar. Om veilig te motorrijden, kun je niet zonder een goede helm. Een helm is dan ook verplicht door de wet. Wanneer je op zoek gaat naar een helm, kun je je het volgende afvragen:

-          Koop ik een goede helm
-          Koop ik een goedkope helm
-          Zoek ik naar een helm met de beste prijs kwaliteit verhouding
-          Wat ís een veilige helm

Je kunt je misschien voorstellen dat goedkope helmen een andere kwaliteit hebben dan helmen uit het hogere segment. Een helm kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een Polycarbonaat helm(Dat is een gegoten plastic variant), Glasfiber helm of Carbonfiber helm.

Koop ik een goede helm?

Helmen die op het circuit door coureurs worden gebruikt, zijn gemaakt van de beste materialen die er zijn. Vaak Carbonfiber, of bijvoorbeeld een Carbonfiber met Aramide. De ontwikkeling van deze helmen wordt volledig gericht op veiligheid. De materialen zijn kostbaar, en ook de research is kostbaar. Daarmee bevinden de beste helmen zich meestal in een hoger prijssegment. Toch is het slim om dit type helmen te overwegen. Het zijn namelijk de veiligste helmen uit de markt. Een glasfiber helm en een carbonfiber helm hebben een langere levensduur. 7 tot maximaal 8 jaar mag deze helm als veilig beschouwd worden.

Koop ik een goedkope helm?

Omdat niet iedereen een helm van 500 tot zelfs boven 1000 euro gaat aanschaffen, is er soms de overweging om een goedkopere helm te kopen. Een goedkope helm is niet per definitie een slechte helm. Wel moet je veel beter opletten wat je koopt. Je kunt stellen dat wanneer je naar een motorkleding webshop gaat of naar een motorzaak, dat je de kwaliteit krijgt die je op de motor wenst. Ik (Jarno) was ooit in Azië, en daar had ik een helm nodig. Ik kocht daar een nieuwe helm voor 7 euro. Het mag duidelijk zijn dat het met veiligheid weinig te maken had. Ook een helm die misschien wel geschikt is op een bromfiets, is mogelijk voor de motorfiets toch niet goed. Er zijn diverse niet motor gerelateerde bedrijven die helmen verkopen. Wees er voorzichtig mee. Een minimale kwaliteit begint vanaf ongeveer 100 euro. Het is dan ook veel beter om een goedkope helm van een gerenommeerd helmenmerk te kiezen. Zij hebben de kennis en zullen nooit een te slechte kwaliteit accepteren. Een goedkope helm wordt gemaakt van een gegoten plastic, en kan maximaal 5 jaar mee.

Zoek ik naar een helm met de beste prijs kwaliteit verhouding?

Je weet nu dat er een groot verschil kan zijn in de kwaliteit en ook in prijs. Hoe krijg je nu het beste product voor je investering? Wanneer je kijkt in een prijssegment rond 250 euro, kun je stellen dat de helmen een goede tot zeer goede kwaliteit hebben. Soms wordt dit ook ondersteund met 4 of 5 sterren uit de SHARP crash test. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke features je in een helm wilt. Wel of geen zonne-vizier, welke sluiting, systeemhelm, open helm of integraal helm. Zo bepaal je uiteindelijk welke helm het best bij je past. Blijven er dan nog een aantal helmen over? Kies dan voor de glasfiber variant als die er tussen zit. Die helm is van een hoogwaardig materiaal gemaakt, en gaat 7-8 jaar mee.

Wat is een veilige helm?

Een veilige helm begint, zoals hierboven uitgelegd, met de materiaalkeuze voor de buitenschaal. Carbonfiber (eventueel met Aramide) is het sterkst. Glasfiber is erg sterk en een goede keus. Polycarbonaat (gegoten plastic variant) is er in vele soorten. De Polycarbonaat helmen die wij aanbieden zijn allemaal van goede tot zeer goede kwaliteit.
Daarnaast is de pasvorm ontzettend van belang voor een veilige helm. Wanneer je de duurste helm koopt, maar hij is je te groot, dan rij je alsnog ronduit onveilig. Een helm moet daarom strak zitten zonder dat deze knelt op je voorhoofd.

Wil je online je motorhelm bestellen? In onze webshop vind je gemakkelijk de helm van je keus. Klik op de volgende categorieën en gebruik eventueel de filters over merk, prijs en kleur, zodat je gemakkelijk een selectie maakt van de helmen die bij je passen.

Koop je liever je nieuwe helm in de winkel, kom dan, net als duizenden andere motorrijders, een keer naar onze MotorkledingOutlet winkel in Burgum. We adviseren je graag en helpen je met het bepalen van je maat of het uitzoeken van je helm.

Wil je advies, of heb je vragen? Bel, mail, chat of kom langs in onze winkel. Je wordt ALTIJD geholpen door een helmen specialist en tevens ervaren motorrijder.