SHOPPEN IN ONZE WINKELS ZONDER AFSPRAAK
DOOR DRUKTE BIJ DE LEVERANCIERS KAN DE LEVERTIJD LANGER ZIJN DAN AANGEGEVEN

Bij warmere temperaturen (ver) boven de 25°C is motorrijden natuurlijk zeer aantrekkelijk, tijdens het rijden in deze prachtige omstandigheden wil je natuurlijk niet zwemmen in het zweet doordat je een veel te warme motorjas hebt aangetrokken. Lees onze tips en ga koel en veilig de weg op.

1. Mesh voor een goede ventilatie

Een goede zomerjas is aan zowel de voorkant, achterkant als aan de binnenkant van de mouwen voorzien van mesh. Het wind-doorlatende materiaal zorgt voor een verkoelende luchtstroom langs het lichaam. 

Één van de meest populaire motor zomerjassen van dit moment:

REV'IT! Eclipse
€139,99
€139,99

2. Kies lichte kleuren

Witte motorjassen bieden de beste weerkaatsing van warmte en zonlicht, het nadeel is vaak alleen dat zo'n witte jas al snel wil veranderen in een vangnet voor vliegjes en muggen. Voor je er erg in hebt is je witte motorjas gestippeld en dat is natuurlijk zonde. Draag lichte, ademende kleding, in een lichte kleur maar denk er wel twee keer over na voor je specifiek kiest voor een witte jas. De meeste bekende merken weten waar een goede motorjas aan moet voldoen en kiezen er dan ook voor om hun zomerjassen in zachte, maar niet al te besmettelijke kleuren te produceren.

3. Licht van gewicht

Met een broeierige temperatuur wil je natuurlijk vooral niet dat je kleding zwaar is. Zware kleding zegt vaak ook wat over de luchtdoorlatendheid en die wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk hebben. Toch zijn er ook zeker jassen die goed ademend zijn en zelfs zwaarder van gewicht, maar die toch goed ventileren.

4. Leer gecombineerd met textiel

Leren motorjassen die prima geschikt zijn voor het warmere weer, die zijn vaak voorzien van kleine perforaties in het materiaal of worden gecombineerd met textiel. Zo heb je toch een motorjas van leer die uiterst geschikt is om te dragen tijdens de warmere ritten!

€179,99
€179,99
Bering Riko
109,90 €102,21
249,95 €237,45

5. Optimale veiligheid behalen met jouw ventilerende motorjas

De rug van nagenoeg iedere motorjas is voorzien van een vak waarin een rugprotector geplaatst kan worden. 

Toch niet op zoek naar een  doorwaai jas voor op de motor, bekijk dan alle motorjassen.

Weet je het zeker?
ok
annuleren